2006-05-07

Kesän tuntomerkit

On se hienoa, että tv-uutiset ovat tulleet aimo annoksen cityihmistä vastaan mitä tulee kesän tunnistamiseen.

Ennen muinoin opetettiin että kesän saapumisen tunnistaa lintujen liverryksestä ja puiden lehdistä. Nyt Ylen tv-uutiset ystävällisesti kertoivat, että kesä on tullut, sillä Aurajoen pientareella ja Espan puistossa loikoo auringonpalvojia ja – mikä tärkeintä – kaupat saavat olla sunnuntaisin auki aina elokuun loppuun.

Tosi näppärää, kun ei tarvitse herkistää korviaan linnulle tai silmiään puiden oksille – silmäni ovat verrattain paljon harjaantuneempia kauppojen aukiolomainosten ja auringonpalvojien bongaamiseen Helsingin harvahkossa betonisekametsässä.

Tai olivat, mutta valitettavasti nenäni paljastaa kesän saapumisen Ylen uutisten kesän tunnistusvinkkejä suuremmalla varmuudella. Kesänhän tunnistaa tietysti siitä, kun pitää alkaa popsimaan allergialääkkeitä, vaikka karvallisia eläimiä tai muita aivastuttajia ole lähimaillakaan.

Luettelen muutamia muita näppäriä cityihmiselle soveliaita tapoja tunnistaa kesä:

  • Kaduille ilmestyy terasseja, joilla istuskelevat ihmiset oikeasti kuvittelevat nauttivansa raikkaasta ulkoilmasta katupölyn ja pakokaasun keskellä sätkäänsä oluttuopin ääressä imiessään.
  • Televisiouutisten huonon kelin varoitukset muuttuvat metsäpalovaroituksiksi ja siitepölyuhkailuksi. Lisäksi televisiosta alkaa tulla normaalia enemmän roskaa.
  • Tietokoneen palvomisen ohessa huomaa kuuman juoman keittämisen sijaan avaavansa ennemmin ikkunan ja vääntävänsä tuulettimen päälle – tai vaihtoehtoisesti kiroavansa sitä, ettei omista tuuletinta.
  • Saattaa joutua nukkumaan turvallisen kahden peiton asemesta pelkkien lakanoiden alla. Tämän seurauksena unet ovat vähemmän rentouttavia kun kahden peiton symbolinen paino ei siirrä yön aikana vastuun taakkaa allegorisella voimallaan.

Hmph!

Huomasin vasta nyt, että suuri määrä kommentteja oli tarttunut moderoinnin haaviin. Kerpele. Missähän vaiheessa Bloggeri asetti moderoinnin päälle. Ihmettelinkin, että miksihän ei saa enää lainkaan kommentteja. (Noh. Katsotaanpa, miten tuon moderoinnin saa pois päältä.)

Ei kommentteja: