2004-11-29

Katumusmaanantai

Olen viettänyt tänään katumusmaanantaita. Katumusmaanatai alkoi tosin poikkeuksellisesti jo eilen noin 23.30. Olin siinä vaiheessa ehtinyt kavuta Vinnille turvaan tietokoneeni ja vuodesohvani viettelyksiä. Kahvipannu oli tulilla ja oppikirja oli kaivattu repusta.

Ennen varsinaisen katumusharjoituksen alkua lukaisin läpi NYT:n ja kävin noutamassa kahvikupin. Olo oli virkeä, mikä joutui enemmäkseen siitä että heräsin 21.00 hieman laskenta tavasta riippuen 13 tai 10 tunnin päiväunien jälkeen.

Palataanpa ihan alkuun...

Edellinen ilta oli taas vaihteeksi mennyt hieman pitkäksi. Ilta alkoi kuudenmaissa RLT:n takkahuoneella Liisa "Liisis" Keräsen synttäreiden merkeissä. Se jatkui muistaakseni Stella Stars nimiseen ravintolaan.

Ravintolan jälkeen suuntasin Juho "Jitkis" Itkosen kanssa jonkun kaljun tyypin tupareihin. Tupareita pitävän tyypin naama oli kaukaisesti tuttu, mutta en kykene millään muistamaan, kenestä oikeastaan olikaan kyse. Jos siis sinä (lukija) tiedät pitäneesi tuparit lauantain ja sunnuntain välisenä yönä ja epäilet minun olleen sielä, ilmoittaudu osoitteeseen ari-pekka piste lappi miukumauku helsinki piste fi tai vieraskirjaani. Tietäisin mieluusi kenen luona olen ollut.

Tuparit päättyvät neljän ja kuuden välimaastossa. Tarkasta ajan kohdasta minulla ei ole hajuakaan. Tämän jälkeen matkasin Jitkiksen, Mikko "häntä-voi-kuulemma-syyttää-kaikesta" Pervilän sekä turkuvahvistus Annan ja Emman kanssa Keijukaisprinsessojen maahan jatkojen jatkoille. Kotiini ennätin siinä seitsemän maissa.

Tässä ei vielä ole järin paljon syytä katumusmaanantaille. Siinä mitä menin kotonani tekemään - siinä on. Menin perinteiseen tapaani kännisuihkuun. Ensimmäisen vajaan viiden minuutin ajan kännisuihku sujui suunnitelmien mukaan. Sen jälkeen jotain meni pahasti pieleen: sammuin.

Heräsin noin kolmen tunnin kuluttua suihkun lattialta lähinnä siihen, että pääni oli kylmän veden ympäröimä. Olin onnistunut sammumaan osittain viemärin päälle, mikä tässä tapauksessa pelasti minut katumustiistailta. Jos nimittäin viemäri olisi sijoitettu niin, ettei sen päälle voi vahingossakaan sammua, olisin luultavasti maannut siinä pidempään.

Toinen katumusmaanantaihin johdattanut seikka oli, että nukuin koko sunnuntaipäivän. Heräsin klo 21. Päätin, että on turha mennä nukkumaan joskus neljän maissa, milloin olisin vasta todennäköisesti saanut unta. Oli parempi yrittää kääntää unirytmi järkevälle tolalla välittömästi. Otin vielä irkitse yhteyttä Suven toimitukseen ja tunnustin, ettei jutun kirjoittamisesta ole tullut mitään. Vaikka Susj-yhteyshenkilö vakuuttelikin, että juttuja oli riittämiin, katumuksen määrä lisääntyi entisestään.

Päätin siis siirtyä Vinnille katumaan pahaa, valtion nopeaan valmistumiseen tähtäävän politiikan vastaista holtitonta elämää. Bussimatkan ajan pyytelin anteeksi rationaalisuudelta sitä, että minun kaltaiseni takia valtio on päätynyt palkkaamaan Sailaan kaltaisia liberttaristisia hulttioita "kannustamaan" opiskelijoita nopeampaan valmistumiseen. (Tuli tässä juuri mieleeni hauska spekulatiivinen sanaleikki otsikko: Pedofiili syytös ravisuttaa sairasta Sailasta: Sai lasta. =)

Vinnille ehdittyäni suoritin pakottavat katumusta helpottavat toimet - eli keitin puoli pannua kahvia. Tämän jälkeen aloin katumaan. Luin yön aikana noin 130 sivua murteista ja suomenkielen vaihteluista sekä vajaa 50 sivua hyvästä tieteellisestä kirjoittamisesta. (En jaksa kirjoittaa viitteitä.)

Katumusmaanantai jatkunee opiskelun merkeissä. Illalla taittanen hieman laulukirjaa ja käyn lenkillä. Saatan päivän aikana lieventää katumusta tapaamalla muutamaan ystävää.

Tällä hetkellä olo on niin hyvä, että saatan alkaa harjoittaa katumusmaanantoita ihan ilman mitään erityistä syytä katumukseen. Ei myöskään ole mitenkään mahdoton ajatus, että järjestäisin osakuntalaisille mahdollisuuden katua yhdessä holtitonta opiskelijaelämää tai hidasta etenemistä opinnoissa jonain maanantaina.

Ei kommentteja: