2005-06-21

Blogini nimeksi "syyttömiä sateenkaaria"?

Olen harkinnut blogini-nimen muuttamista. "Taaksepäin ymmärretty elämäni" on vähän tylsä ja suussani jo varsin kulunut. Kotisivujeni otsikko on ollut pitkään "Elämä ymmärretään taaksepäin, mutta se täytyy elää eteenpäin" - Kierkegaard. Vaikka ajatelma onkin vallan mainio, ehkä olisi jo aika mennä askeleen verran eteenpäin.

Ollakseni rehellinen, "Taaksepäin ymmärretty elämäni" ei ole koskaan ollut erityisen hyvä nimi blogilleni. En ole sanonut kovinkaan paljon elämästäni ja vaikka tekstini ovat olleet ajoittain varsin henkilökohtaisia, tuskin olen niillä tehnyt elämästäni yhtään ymmärrettävämpää.

Päinvastoin. Käännyn kaikessa kohti ilmeisyyden rajoja ja siten kohti ilmeisyyden mahdollisuutta - kaiken lävistävää ymmärrettävyyttä ja käsitettävyyttä. (Vrt. "Käsittämättömintä maailmassa on se, että se on käsitettävissä" - A. Einstein) Siinä muuten lyhykäinen selitys nimimerkilleni "ilmirajat". Se kuvastaa minua hyvin ilmeisyyden rajojen etsijänä, joka enää vain hämärästi tiedostaa, mitä löytyy ilmeisyyden rajojen sisältä ennen kaiken kumoavaa epäilystä.

Maistelen vielä suussani seuraavanlaista:

[Nimi] "Syyttömiä sateenkaaria"

[Kuvaus] Sateenkaari on sadepisaroiden taittamaa auringonvaloa. Niin sanotaan. Ikään kuin auringon heijastuminen sadepisaroissa olisi heijastumaa, sateenkaarta kiinnostavampi ja perustavampi. Elämän tarkoitus on samanlainen kuin sateenkaaren syy. Se nähdään suurempana kuin elämä itse. Minua vaivaa, miksei elämä voisi olla vain sateenkaari vailla syytä, vailla selitystä? Mihin on unohtunut eksistentalistismin - olemisen perimmäisen tarkoituksettomuuden - ilo ja kauneus? Näen vain ahdistuksen, pelon ja ulkopuolisuuden. Se on vääryys elämää itseään kohtaan."

[Pienellä] Blogin aiempi nimi "Taaksepäin ymmärettyä elämäni". Nimi vaihdetta [silloin-ja-silloi]. Ulkoasu päivitetty [silloin ja silloin].

Jos se vielä ylihuomenna tuntuu yhtähyvältä nimeltä kuin nyt, päätynen nimeämään blogini uudestaan.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ei nimi blogia pahenna, ellei blogi nimeä.

Enemmän peliin seksiä, valheita ja filosofiaa, niin kyllä se siitä...